Over het
Jeugd Hobby Centrum

Jeugd hobby centrum
gemeente Mill en Sint Hubert

Waarom dit initiatief?

Het SHC stelde vast dat er binnen de regio Land van Cuijk weinig initiatieven bestaan waar kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen buiten schooltijd. Ook staan de creatieve vakken op school behoorlijk onder druk. Het SHC zag een unieke kans om oud en jong samen te brengen. Wat is nou leuker dan gedurende de donkere maanden samen met een creatief hobby bezig te zijn.

Waar moet je zijn? Het Senioren Hobby Centrum- Hoogstraat 17 5451 BH-Mill ( achter het gemeentehuis) Een perfecte plek waar alle hobby materialen beschikbaar zijn. Zo ook een volledig ingerichte timmerplaats.

Nieuwe werkwijze

Deze maand gaan wij weer beginnen met het Jeugd Hobby Centrum. Het voorbije seizoen is helaas anders gelopen dan wij verwacht hadden. Het coronavirus zorgde ervoor dat de laatste drie bijeenkomsten moesten worden gecanceld. Hoewel de situatie wat dit betreft onzeker blijft, gaan we hoopvol van start met in acht neming van beschermende maatregelen. In onze locatie zijn daarvoor de nodige voorzieningen getroffen, zoals spatschermen, desinfectiemiddelen, mondkapjes enz.  De begeleiders zullen wat meer afstand houden en we vragen de kinderen het rondlopen te beperken. Het aantal inschrijvingen wordt teruggebracht tot 32.

De aangeboden technieken blijven: houtbewerken, schilderen, tekenen, boetseren/keramiek, knutselen.

Bij binnenkomst worden de kinderen voorzien van een badge met hun naam en kiezen ze wat ze leuk vinden om te gaan maken. Er zijn voorbeelden en uiteraard staan we klaar om te begeleiden.

Om die hulp nog beter te kunnen geven, zouden we blij zijn met extra handen! Heb je zin en tijd om mee te helpen bij deze middagen, laat het ons dan weten. Je bent van harte welkom!

De data voor het nieuwe seizoen:

29 september

27 oktober

24 november

26 januari

23 februari

9 maart

20 april

18 mei

In het Sjorsboekje staat abusievelijk de datum 13 april vermeld. Dit moet zijn 9 maart!

Allemaal op dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur.

De kosten zijn 2 euro.

Inschrijven kan alleen via www.sjorscreatief.nl vanaf 9 september 14.30 uur.

We hebben één extra datum toegevoegd: dinsdag 8 december met als thema ‘kerst’. Die staat niet in het boekje! Deze datum kun je wel vinden als je gaat inschrijven bij sjorscreatief.

Wilt u meer weten over onze werkwijze, neem dan telefonisch contact op met Ans Kremers 06 51262250 of mail anskremers@gmail.com

 

Wanneer is het?

Zie de agenda op deze website.

 

Voor wie?

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 uit Sint Hubert, Wilbertoord, Langenboom en Mill, maar ook uit de regio zijn welkom.

 

Inschrijven.

Maximaal 40 kinderen per keer/middag

 

Wat kost dit?

€2,00 per deelnemer per keer/middag inclusief materialen.

 

Wanneer zijn we actief?

29 september

27 oktober

24 november

8 december

26 januari

23 februari

9 maart

20 april

18 mei

Telkens op dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur

We hebben één extra datum toegevoegd: dinsdag 8 december met als thema ‘kerst’. Die staat niet in het boekje! Deze datum kun je wel vinden als je gaat inschrijven bij sjorscreatief.

Inschrijven kan alleen op: www.sjorscreatief.nlwww.doejemee.nu

zie boekje blz. 33, vanaf 9 oktober

Meer informatie?

Ook zin om als vrijwilliger een steentje bij te dragen? Ook voor andere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Hans van Baal, secretaris van het Senioren Hobby Centrum: 06 36044288 of een mail sturen naar info@jeugdhobbycentrum.nl

SHC
Bezoek website Senioren Hobby Centrum klik hier