Over het
Jeugd Hobby Centrum

Jeugd hobby centrum
gemeente Mill en Sint Hubert

Waarom dit initiatief?

Het SHC stelde vast dat er binnen de regio Land van Cuijk weinig initiatieven bestaan waar kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen buiten schooltijd. Ook staan de creatieve vakken op school behoorlijk onder druk. Het SHC zag een unieke kans om oud en jong samen te brengen. Wat is nou leuker dan gedurende de donkere maanden samen met een creatief hobby bezig te zijn.

Waar moet je zijn? Het Senioren Hobby Centrum- Hoogstraat 17 5451 BH-Mill ( achter het gemeentehuis) Een perfecte plek waar alle hobby materialen beschikbaar zijn. Zo ook een volledig ingerichte timmerplaats.

Nieuwe werkwijze

In oktober starten wij weer met het Jeugd Hobby Centrum. In de afgelopen maanden hebben we gezocht naar een nog zinvollere en leukere invulling van deze middagen. In het eerste proefjaar waren de hobby’s gescheiden. We hebben nu gekozen voor een nieuwe, meer uitdagende opzet waarbij de verschillende technieken in een werkstuk gecombineerd kunnen worden. De aangeboden technieken blijven: houtbewerken, schilderen, tekenen, boetseren/keramiek, knutselen. Bij binnenkomst worden de kinderen voorzien van een badge met hun naam. Daarna kunnen ze in de verschillende ruimtes gaan rondkijken en kiezen wat ze leuk vinden om te gaan maken. Er zijn voorbeelden en uiteraard staan we klaar om te begeleiden. Om die hulp nog beter te kunnen geven, zouden we blij zijn met extra handen! Heb je zin en tijd om mee te helpen bij deze middagen, laat het ons dan weten. Je bent van harte welkom! Heb je misschien materialen, die bij ons van pas kunnen komen, laat het dan weten….

Wilt u meer weten over onze werkwijze, neem dan telefonisch contact op met Ans Kremers 06 51262250 of mail anskremers@gmail.com

 

Wanneer is het?

Zie de agenda op deze website.

 

Voor wie?

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 uit Sint Hubert, Wilbertoord, Langenboom en Mill, maar ook uit de regio zijn welkom.

 

Inschrijven.

Maximaal 50 kinderen per keer/middag

 

Wat kost dit?

€2,00 per deelnemer per keer/middag inclusief materialen.

 

Wanneer zijn we actief?

29 oktober

26 november

13 december

21 januari

18 februari

17 maart

14 april

12 mei

Telkens op dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur

We hebben één extra datum toegevoegd: vrijdag 13 december met als thema ‘kerst’. Die staat niet in het boekje! Ook niet op de flyer! Deze datum kun je wel vinden als je gaat inschrijven bij sjorscreatief.

Inschrijven kan alleen op: www.sjorscreatief.nlwww.doejemee.nu

zie boekje blz. 33, vanaf 9 oktober

Meer informatie?

Ook zin om als vrijwilliger een steentje bij te dragen? Ook voor andere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Hans van Baal, secretaris van het Senioren Hobby Centrum: 06 36044288 of een mail sturen naar info@jeugdhobbycentrum.nl

SHC
Bezoek website Senioren Hobby Centrum klik hier