Nieuwsbrieven

Nieuws

Griezelige logé……

Tijdens de Halloweentocht 30 oktober hadden we een heel onverwachte logé in ons SHC-gebouw. Een oude heks…..  toverde de hal om tot een griezelkamertje. Ze zag er een beetje eng uit, maar gelukkig bleek het een lieve heks te zijn. De kinderen kwamen in groepjes voorbij en mochten na drie keer kloppen, knibbelknabbelknuisje….wie klopt er aan mijn huisje, uit haar grote hand iets lekkers grabbelen. Ook waren er vers gebakken oogbollen voor de liefhebbers.

Woon jij in de gemeente Mill, of in de regio?

Ben je een bezige bij en vind je het leuk om met je handen te werken? Wil je je fantasie gebruiken en nieuwe technieken leren? Dan is het Jeugd Hobbycentrum echt iets voor jou.

Kom kunstwerken maken met hout, klei, textiel, papier, karton, rubber of combinaties daarvan en je werkstuk afwerken met verf. En misschien wil je schilderen of tekenen. Dat kan op allerlei soorten ondergrond, zoals schilderdoek, glas, steen, aardewerk, hout.                                                              Bij binnenkomst  kun je kiezen wat je wilt gaan doen. Wij helpen jou op weg….

 

groep 3 t/m 8.  Maximaal 40 inschrijvingen per bijeenkomst.

Een maal per maand op dinsdag van 14.30 tot 16.30 uur,  van oktober t/m mei

Datums hobby middagen zijn:

dinsdag 19 oktober 2021

dinsdag  16 november 2021

dinsdag  14 december 2021

dinsdag 25 januari 2022

Dinsdag 22 februari 2022

Dinsdag 22 maart 2022

dinsdag 19 april  2022

dinsdag 17 mei 2022

Kosten zijn €2,50  per bijeenkomst.

Voor het boekje van Sjors Sportief: Klik hier

——————————————————————

Jeugd Hobby Centrum Mill start binnenkort.

Na een zeer succesvolle start (2019), en jammer genoeg door de corona crises een zeer matig 2020 gaat het Jeugd Hobby Centrum opnieuw beginnen: nl. dinsdag 19 okt. -14.30 uur . Inschrijven via Sjors Creatief is deze dagen mogelijk, zie info boekjes uitgegeven op de basisscholen. Maximaal veertig kinderen kunnen mee doen. Een team van 15 deskundige vrijwilligers staat klaar om kinderen waar nodig is te begeleiden.

Elke bijeenkomst, van 2 uur, worden er 5 hobby s aangeboden . Na uitleg gaan de kinderen zelf aan de slag. De hobby’s zijn: Timmeren/houtbewerking – Schilderen / tekenen – Boetseren/keramiek – Creatief/knutselen. De materialen krijgen de kinderen gratis van het hobbycentrum. Natuurlijk kunnen ze als het werkstuk af is bij de volgende bijeenkomst een ander hobby kiezen.

Het Jeugd Hobby Centrum Mill stelt zich als doel om de creatieve ontwikkeling , vaardigheden van zowel jongens als meisjes van 6 tot 12 jaar, te bevorderen met behulp van een uitgebreid assortiment materialen en technieken. Achtergrond: de jeugd leren zinvol gebruik te maken van hun vrije tijd door kennis te maken met verschillende creatieve mogelijkheden. Deze zelf aan te leren en toe te passen, waardoor eigen creativiteit tot ontplooiing komt. Creatieve hobby’s helpen jongeren zichzelf te uiten op hun manier, wat veel voldoening kan geven. Jammer genoeg bestaan er nog maar zeer weinig plaatsen waar creatieve hobby’s door jeugdigen uitgeoefend kunnen worden. De bijeenkomsten zijn op de dinsdag middag: 16 nov. 14 dec. 25 jan. 22 febr.22 mrt. 19 april. 17 mei. Voor meer informatie : jeugd@seniorenhobbycentrum.nl /info@jeugdhobbycentrum.nl of even bellen Ans Kremers 06.51262250 Zie o.a. www.jeugdhobbycentrum.nl

 

 

3 juli 2020 zijn de bidons uitgereikt aan de kinderen die in verband met de Corona crisis een of meerdere bijeenkomsten van het Jeugd Hobby Centrum hebben moeten missen.

 

Beste ouders, verzorgers,

 

Door de corona crisis hebben we een aantal bijeenkomsten van het Jeugd Hobby Centrum niet door kunnen laten gaan.

We willen alle kinderen die een of meer bijeenkomsten hebben moeten missen een bidon met opschrift aanbieden. Zie foto.

 

We gaan kijken hoe we dit het beste kunnen organiseren.

Wellicht kunnen we half juni u hierover informeren.

  

Met vriendelijke groeten,

Coördinator Jeugd Hobby Centrum

Jan Hendriks

 

 

Beste ouders, verzorgers,

De laatste bijeenkomst van het Jeugdhobbycentrum-gem. Mill stond gepland voor dinsdag 12 mei. Helaas hebben wij moeten besluiten dat ook deze middag niet kan doorgaan. Hoewel de scholen waarschijnlijk weer beginnen, vinden wij het nog niet verantwoord voor het JHC. Wij werken met 50 kinderen op een betrekkelijk klein oppervlak. Onze vrijwilligers (15) behoren bovendien voor een groot deel tot de risicogroep.
Het is vreselijk jammer dat het seizoen op deze manier als een nachtkaarsje uitgaat…. Het kan niet anders. Intussen richten wij ons op de toekomst, in de hoop dat na de zomervakantie de wereld weer “gezond(er)” is. Er wordt al gewerkt aan een nieuw rooster. We proberen positief te blijven!
In september wordt het nieuwe boekje van Sjors Creatief op de scholen uitgedeeld en kan er ingeschreven worden. Wat zal het fijn zijn om de kinderen weer te kunnen verwelkomen en samen creatief aan de slag te gaan.
Voor alle kinderen, die ingeschreven stonden voor de drie afgelaste bijeenkomsten, hebben we een kleine attentie als troost. Zij ontvangen daarover binnenkort nog een persoonlijke mail.
Intussen gaan we verder met gezond proberen te blijven en zien we elkaar hopelijk na de zomer onder betere omstandigheden terug bij het Jeugdhobbycentrum-gem.Mill
Voor vragen en opmerkingen kunt u altijd contact met opnemen:
Coördinator Jeugd Hobby Centrum Jan Hendriks jeugd@seniorenhobbycentrum.nl
Voor meer info: www.jeugdhobbycentrum.nl / www.seniorenhobbycentrum.nl

 

Zie bijgevoegd filmpje van Sjors:

Beste ouders, verzorgers,

Helaas moeten wij de bijeenkomst van het Jeugd Hobby Centrum van 14 april 2020 wederom afzeggen. We volgen het advies van RIVM om risico van verspreiding van het corona virus in te perken en bijeenkomsten te annuleren. Het bestuur van het Senioren Hobby Centrum en Jeugd Hobby Centrum heeft besloten om alle bijeenkomsten tot 28 april te annuleren. Wij begrijpen dat het voor U en ons allen een teleurstelling is, maar we willen ons aan de regels houden. Of de bijeenkomst van 12 mei door kan gaan weten we op dit moment niet. We zullen u hierover informeren.

Met vriendelijke groeten,

Coördinator Jeugd Hobby Centrum

 

Ouders – deelnemers van het Jeugd Hobby Centrum Mill

Helaas grijpt het Coronavirus steeds verder om ons heen. Dit heeft ook gevolgen voor het  Jeugd Hobby Centrum

Het bestuur  SHC heeft besloten voorlopig alle activiteiten te stoppen tot (minimaal) maandag 6 april

Niet uitgesloten is dat we de bijeenkomst dinsdag 14 april ook moeten annuleren.

Bijzonder jammer, maar wij moeten ook onze verantwoording nemen, uw gezondheid en de onze staat nu voorop.

Voor informatie jeugd@seniorenhobbycentrum.nl

Het bestuur Stichting Senioren -Jeugd Hobby Centrum-gem. Mill

 

Persbericht Sinterklaas 26 november 2019

Persbericht (76) start JHC 2019-2020

Persbericht (72) oktober 2019

Persbericht augustus 2019

Persbericht juli 2019

Nieuwsbrief 1 
Nieuwsbrief 2

Gedragscode vrijwilliger JHC